Rotterdamse stadsheksen vieren superbloedwolfmaan

Vanwege de bijzondere toestand van de maan, afgelopen maandag 21 januari, kwamen in Rotterdam Centrum de ‘Urban Witches Rotterdam’ bij elkaar. Een groep mensen die zich bezighoudt met serieuze hekserij.
“Urban Witches zijn, zoals de naam al doet vermoeden, stadsheksen”, vertelt organisator Atropa. “Je bent volgens mij een stadsheks als je in de grote stad woont en je je bezighoudt met de elementen uit de natuur in die grote stad.”

Op de avond staan een aantal bezigheden op het programma, waaronder het lezen van tarotkaarten. Waar de associatie al snel wordt gelegd met zweverig toekomst voorspellen, lijkt het kaarten lezen een enigszins psychologisch aspect te hebben. “Wat ik doe is dat ik een kaart pak en naar de afbeelding kijk, ik interpreteer die afbeelding dan”, vertelt bezoeker Celeste. ‘’Ik gebruik dit vaak als ik een lastige beslissing moet maken. Het helpt mij dan om die beslissing te maken. Het is een beetje een psychologisch proces.’’

De heksen zijn vooral bijeen vanwege de bijzondere maan. Maar waarom eigenlijk? “In principe, klassiek gezien, vieren heksen altijd de volle maan en dit was natuurlijk wel een extra bijzondere omdat er ook een maansverduistering was, én het was de wolfsmaan, én een supermaan”, vertelt Atropa. “Maar wat het allemaal samenbrengt is dat er enerzijds een bijzonder natuurverschijnsel te zien is, en anderzijds staat de maan ook voor het vrouwelijke, voor het onbewuste en voor het zichtbaar maken van datgene wat binnenin schuilt. Dus dit is eigenlijk ook altijd een manier om even terug naar jezelf te gaan en te kijken naar wat er onder de oppervlakte speelt.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter