Rotterdamse steunbetuigingen na brand Notre Dame

Een van de meest iconische kerken ter wereld, de Notre Dame op de Ile de Cite in Parijs is op maandagavond 15 april voor een groot deel verwoest door een uitslaande brand met een vooralsnog onbekende oorzaak. Het nieuws heeft veel mensen geraakt en ook bij de Laurenskerk waren mensen zichtbaar aangeslagen.

Op live beelden was te zien hoe de gehele stad machteloos toekeek, terwijl 400 brandweerlieden probeerden het vuur onder controle te krijgen en de schade te beperken. Niet alleen de Parijzenaren waren aangedaan, de gehele wereld leefde mee. Er is een inzamelingsactie gestart om de kerk te herbouwen. Met succes: inmiddels is er 300 miljoen euro ingezameld. Hoewel de structuur en de muren van de kerk behouden zijn gebleven, zal heropbouw decennia duren.

Ook onze eigen Laurenskerk is ernstig beschadigd geweest tijdens de Tweede Wereldoorlog en heropgebouwd in de jaren ‘50. Het plein ervoor zit elke dag vol met mensen die genieten van het uitzicht op de kerk. Wij zijn de straat op gegaan om hen te vragen hoe zij het nieuws over de Notre dame hebben ervaren.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter