Rotterdamse studenten maken hun eigen speelfilm, hoe gaat dat achter de schermen?

Veertig Rotterdamse studenten van drie mbo-opleidingen maken samen met Theater Rotterdam en Collectief Het Paradijs de film Astro Angels. De opnames worden gehouden in TR Witte de With n ht centrum. Acteurs Imke Mossel en Saartje van Rijen nemen ons mee achter de schermen.

Astro Angels is een film die gaat over 30 mensen die schuilen in een bunker voor een pandemie”, vertelt Luuk Weers, regisseur van collectief Het Paradijs. “In deze bunker gebeuren allemaal bizarre gebeurtenissen met allerlei typetjes en scenario’s die je tijdens de coronacrisis ook ziet.”

Het regisseren van de speelfilm doet Luuk niet alleen, hij wordt bijgestaan door collega-regisseur Ivar. “Het is voor ons de eerste keer dat wij een groep van meer dan 30 mensen moeten managen, dus dat is wel een hele uitdaging.”

Na lange tijd
Imke Mossel speelt zelf ook in de speelfilm en deelt haar ervaring: “Het maken van deze speelfilm is zo bijzonder, want door het project kan ik mijn klasgenoten weer na een lange tijd zien. Omdat we de film tijdens deze gekke tijd maken, houden we ons allemaal netjes aan de anderhalve-meter-regels. Tijdens de repetities mochten we overigens de anderhalve meter doorbreken. Dat voelt na zo’n lange tijd in de coronacrisis wel raar.”

In eerste instantie zouden de mbo-studenten samen met Theater Rotterdam een theatervoorstelling maken, maar door de pandemie is dit nu een film geworden. Begin volgend jaar komt de film uit.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat