Rotterdamse studenten verdeeld over fysiek onderwijs

Sinds het begin van dit jaar kunnen studenten op mbo-instellingen, hogescholen en universiteiten weer fysiek onderwijs volgen. Ondanks de versoepelingen van de coronamaatregelen, zien verschillende onderwijsinstellingen dat de klassen nog niet volstromen.

Lange tijd gooiden de coronamaatregelen roet in het eten van studenten. Onderwijs op locatie was niet mogelijk en het online onderwijs werd de standaard voor veel studenten. Sinds het begin van dit jaar zijn de coronamaatregelen van tafel en is fysiek onderwijs weer mogelijk. Nu is het zichtbaar dat een deel van de studenten het online onderwijs niet kan loslaten, meldt Het Parool. De drempel om fysiek onderwijs te volgen lijkt voor sommige studenten nog te hoog.

Coaches
Ook bij Hogeschool Rotterdam is te zien dat niet alle studenten terugkeren in de klaslokalen. “Vooral bij niet-verplichte vakken is te zien dat de opkomst heel divers is”, zegt woordvoerder Desiré de Jong. De Hogeschool zet bij een aantal opleidingen coaches in om met studenten hierover in gesprek te gaan.

Onze volgers op Instagram zijn ook verdeeld over de keuze tussen fysiek en online onderwijs. Iets meer dan de helft volgt het onderwijs op locatie. Die studenten geven aan dat ‘fysiek onderwijs beter is om sociale contacten te onderhouden en te kunnen focussen’. De rest zoek een plekje thuis achter de laptop zoekt. De thuisblijvers vinden het fijn niet ver te hoeven reizen.