Rotterdamse taxichauffeurs minder op de weg door coronacrisis

Door de coronacrisis zijn veel Rotterdamse taxibedrijven geraakt. Zo stappen chauffeurs veel minder dan voorheen in hun voertuig. “We hebben ongeveer 35 procent minder ritten”, vertelt Fred Aalders van de Rotterdamse Taxi Centrale.

Medewerkers van taxibedrijven in Rotterdam weten zich geen raad. “We zijn zeker geraakt door de crisis. Wij zijn grotendeels afhankelijk van de horeca, omdat zij veel taxi’s bestellen. Ook het reisgedrag is veranderd van mensen. De meeste werken vanuit thuis”, aldus Fred. Paul de Koning, eigenaar van Stadstaxi Rotterdam, heeft de crisis tot dusver anders ervaren. “Wij merken niet al te veel verschil. In het begin was er een daling en hebben we een tijdje stil gestaan. Vaste ritten gingen niet door en we hadden ook veel meer zieke chauffeurs. Maar voor nu gaat het wel beter”, vertelt De Koning.

Paul geeft aan dat veel mensen met klachten een beroep op zijn taxibedrijf hebben gedaan. “Chauffeurs rijden wel met een risico maar we werken samen met de GGD en laten onze medewerkers testen.” Toch zijn er ook medewerkers geweest die niet in hun voertuig wilden stappen. “Er zijn natuurlijk ook chauffeurs geweest die niet durfden te rijden. Daar kiezen zij zelf voor”, aldus Paul. Omdat het onduidelijk is hoelang de pandemie gaat duren, heerst er bij de Rotterdamse chauffeurs veel onzekerheid. “Mensen worden angstig en missen veel omzet”, vertelt Fred.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?

Volg ons dan ook op onze social media kanalen

Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat