Rotterdamse tv-maker Rasheida maakt NPO Zapp serie over puberen

Rasheida Adrianus mag vijf afleveringen maken van haar webserie Switch voor de landelijke publieke omroep. In de reeks maken kijkers kennis met drie pubermeiden die vinden dat ze stomste ouders ooit hebben, dan reizen ze terug in de tijd en worden ze beste vriendinnen met hun moeders in de jaren negentig!

“Ik maak graag series voor jongeren en ik wilde vertellen over de relatie tussen puber en ouder. Dat is een moment dat je een beetje uit elkaar groeit, maar er is ook een soort wederzijds begrip, want we zijn allemaal ook jong geweest. Dat was het uitgangspunt voor de serie. Vervolgens deed ik mee aan 3Lab, een wedstrijd voor nieuwe makers en ik werd met drie anderen gekozen om een pilot te maken onder begeleiding van de NTR.”

Rasheida maakte de eerste aflevering met de producent Vigics en nadat deze aflevering 19 december online kwam, was het wachten op de respons van de daadwerkelijke doelgroep. Het ging namelijk niet alleen om een goed product afleveren, ook een hoog aantal views kon bijdragen aan het uitvoeren van het plan. Kennelijk viel het idee in de smaak, want Rasheida en haar team mogen nu echt aan de slag.”We hebben de eerste aflevering opgenomen en zijn nu druk aan het schrijven aan de volgende afleveringen.”

Rasheida is haar Rotterdamse roots trouw, want het verhaal speelt zich af in Feijenoord en ook de cast, de meiden en moeders, komen bijna allemaal uit de Maasstad. Eerder maakte deze getalenteerde Rotterdamse onder meer de serie Ezki’s Schoolleven voor OPEN Rotterdam, hier kun je die serie terugkijken.