Rotterdamse Van Oudenaarden voor vierde keer Nederlands Kampioen karate

Rotterdam heeft er een topsporttalent bij. Melissa van Oudenaarden werd onlangs voor de vierde keer Nederlands Kampioen karate. De 16-jarige, die uitkomt voor Sportvereniging Unity99 in Zevenkamp, is de beste in de klasse onder de 18 jaar en min 59 kilo.

Enkele seconden voor tijd stond Van Oudenaarden nog op verlies. “En toen maakte ik die trap en dacht ‘yes!’. Ik keek op de klok: 1 seconde, naar achteren stappen en klaar.” Het winnen van de nationale titel past in de lijn van haar ontwikkeling. Van Oudenaarden wil dolgraag naar de Olympische Jeugdspelen van 2018 in Buenos Aires. Als ze in juli de finale bereikt van het kwalificatietoernooi in Kroatië kan het ticket geboekt worden.

De Rotterdamse staat bekend om haar doorzettingsvermogen. Dit seizoen teisterde een enkelblessure haar, waardoor ze zich niet plaatste voor het jeugd-EK in Sochi in februari. Maar ze liet zich niet uit het veld slaan en gaat de komende maanden vol aan de bak. En ook voor de periode daarna heeft ze torenhoge ambities vertelt ze onze MORE reporter: “De echte Olympische Spelen bereiken en sowieso de eerste plek op het grote EK en WK.”