Rotterdamse vrouwen genomineerd voor Joke Smitprijs

Twee Rotterdamse vrouwen zijn genomineerd voor de Joke Smitprijs. Een prijs die twee keer per jaar wordt uitgereikt aan de persoon die iets uitzonderlijks heeft gedaan voor de positie van vrouwen in Nederland. De twee Rotterdamse genomineerden zijn: Zizi Fernandes en Annemarieke van Egeraat.
Zizi heeft een private chauffeursdienst voor vrouwen van alle nationaliteiten opgezet in Rotterdam. ‘Mama Taxi’ is een organisatie die voor empowerment van Rotterdamse vrouwen en vrouwen wereldwijd staat. De stichting biedt etnische vrouwen met een duidelijke afstand tot de arbeidsmarkt een intensief educatieprogramma aan. Hiermee kunnen zij hun vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling verder opbouwen. Het doel van Mama Taxi is dan ook de kansen, rechten en economische onafhankelijkheid van vrouwen te versterken.

Annemarieke is directeur van Tafelvanzeven. Dit is een sociale onderneming die bijdraagt aan de maatschappelijke opgaven in Rotterdam. De catering van Tafelvanzeven wordt verzorgd door vrouwen uit alle windstreken met een passie voor koken en een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij worden opgeleid op gebied van horeca en ondernemerschap. Tijdens deze opleiding cateren zij bedrijven, instellingen en particulieren. Hiermee verdienen zij hun opleiding terug.

De Joke Smitprijs wordt op 11 december uitgereikt. De prijs bestaat uit een oeuvreprijs en een aanmoedigingsprijs. De aanmoedigingsprijs is vanaf dit jaar een publieksprijs waarvoor gestemd kan worden tot 27 november. De jury voor de Joke Smitprijs oeuvreprijs 2017 bestaat uit: Journalist Eva Jinek, bekende YouTuber Anna Nooshin, schrijver en publicist Dylan van Rijsbergen, psycholoog en hoogleraar Belle Derks en journalist Hassnae Bouazza.

In aflevering 7 van Pioniersplekken vertelt Zizi over Mama Taxi. Check de aflevering hieronder (vanaf 13.15min)! 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat