Rotterdamse website moet de druk op de vitale sectoren verlichten

Dimitri Bonthuis zag het de afgelopen weken met lede ogen aan: waar aan de ene kant veel werknemers thuis kwamen te zitten door de coronacrisis, is de druk op vitale beroepen immens verhoogd. Daar moet wat aan gedaan worden, aldus Dimitri, onder meer Partnerships Manager van het Eurovisie Songfestival Rotterdam, en daarom richtte hij de website essentielebanen.nl op.
Op de website worden mensen die door de coronacrisis thuis zitten gekoppeld aan vitale bedrijven en organisaties die nu juist dringend hulp nodig hebben. “Ik zit zelf in de evenementenbranche. Na een week thuis te hebben gezeten en niet-essentieel bezig te zijn geweest, vroeg ik me af hoe ik elders kan helpen, in afwachting van betere tijden”, zo zegt hij. “Om een helpende hand te bieden, heb ik de afgelopen dagen aan de website geknutseld.”

Steentje bijdragen
“Als ‘onze’ krantenjongen ziek wordt, wil ik hem best een paar dagen vervangen. Als ‘onze’ groenteboer een dagje hulp nodig heeft, wil ik hem best uit de brand helpen”, gaat Dimitri verder. Ook in de zorg kan hij misschien een steentje bijdragen, zegt hij. “De ambulances moeten toch ook een keer gewassen worden.”

Op zijn website wil Dimitri mensen in contact brengen met bedrijven en organisaties die onmisbaar zijn in de coronacrisis en tijdelijk hulp nodig hebben om de druk aan te kunnen. “Het is niet als vervanging van betaald werk bedoeld. Dat is immers belangrijk genoeg. Het is bedoeld voor het geval er straks veel mensen tijdelijk uitgeschakeld zijn. Door deze website kunnen dan mensen die vrijwillig willen helpen snel gemobiliseerd worden. We willen natuurlijk wel dat Nederland gewoon door blijft draaien.”

Help jij ons mee?
OPEN Rotterdam laat graag zien hoe Rotterdammers tijdens de coronacrisis doorgaan met het dagelijks leven. Help jij ons mee? Deel je foto- en/of videomateriaal met onze redactie en wij nemen het mee in ons verslag. Uiteraard in een vorm die passend is. Hoe maak je een passende video? Klik op deze link.

Heb jij een goed verhaal en wil jij die met ons delen? We nemen graag contact met je op. Tag ons op social media of stuur een mail naar [email protected].

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat