Rotterdamse wint internationale prijs voor illustraties

De Rotterdamse Nelleke Verhoeff won recent een internationale prijs met haar prenten. Ze deed mee aan de World Wide Picture Book Illustration Competition (WWPBIC) en werd tot haar verrassing een van de winnaars.
In totaal waren er twaalf winnaars, waarvan drie uit Nederland. De andere winnaars kwamen uit Duitsland (3), Zuid-Afrika (3) en Engeland (3). De competitie is opgezet door organisaties uit verschillende landen. De illustrators mochten alleen deelnemen als zij geen publicatie achter hun naam hadden.

Voor Nelleke is het een mooie overwinning. “Ik deed mee om te kijken hoever ik ben. Ik heb jarenlang in de theaterindustrie gewerkt en ben recent overgestapt naar een totaal andere wereld: het maken van illustraties.” En dan opeens horen dat je gewonnen hebt? “Ja, dat is natuurlijk prachtig en ook onverwachts. Hier ga ik even goed van genieten.”

Herman Peeren, de partner van Nelleke, is blij met de overstap die ze zo’n zeven jaar geleden maakte. “Dit past echt bij haar, Nelleke is helemaal in haar element. Ze tekent heel de dag.”

De grote droom van Nelleke is het maken van een eigen prentenboek. Tot nu toe maakte ze vooral illustraties voor gedichtenbundels en andere boekillustraties.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat