Rotterdamse zangeres verbreekt record

De Rotterdamse Davina Michelle is met ‘Duurt Te Lang’ dit jaar de hoogste nieuwe Nederlandse binnenkomer in de Top 2000 op positie 477. Ze is daarvoor onderscheiden met de NPO Radio 2 Top 2000 Award.

Ook staat ze met dezelfde hit voor de achtste week op de eerste plaats in de Top 40. Nooit eerder stond een Nederlandse zangeres zo lang bovenaan de hitlijst. Het record was hiervoor in handen van Yvonne Keeley die met If I Had Words zeven weken op de eerste plek stond in 1978.

Hoogendoorn nam in 2016 deel aan het vijfde seizoen van het RTL 5-programma Idols. Tijdens haar auditie zong ze het nummer Nobody’s Perfect van Jessie J, waarna ze door mocht naar de volgende ronde. Maar dit najaar beleeft de Rotterdamse haar nationale doorbraak dankzij haar deelname aan het tv-programma Beste Zangers. Daar zingt de veelzijdige zangeres een cover van Glen Farias ‘Duurt Te Lang’. Ze ontroert hiermee haar muzikale collega’s en het Nederlandse publiek. Ook de NPO Radio 2-dj’s zijn fan van de track en roepen ‘Duurt Te Lang’ in november uit tot TopSong. De hoge notering in de Top 2000 is een bekroning op het succesvolle muzikale jaar van de zangeres.

Foto: @jesajahizkia

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat