Rotterdamse zorg kampt met te kort aan zorgmedewerkers

Het is de Week van Zorg en Welzijn. Vanuit de Rotterdamse zorg wordt er opgeroepen om meer medewerkers in de zorg te krijgen. Vele vacatures blijven onvervuld en daarom zetten verschillende zorginstellingen tijdens deze week hun deuren open.

Het doel is om de zorg aantrekkelijker te maken. Volgens de Rotterdamse zorg kampt het vakgebied met imago problemen. “We zien wel dat als mensen eenmaal kennis maken met de zorg dat ze er op een andere manier naar gaan kijken en dan wel ineens perspectief zien om ook in de zorg te gaan werken”, legt directrice van de Rotterdamse zorg Jacqueline Stuurstraat uit.

Margit Keiker is al ruim 30 jaar werkzaam in de zorg en heeft er geen moment spijt van gehad dat zij daarvoor gekozen heeft. “Jaren geleden toen het slecht ging in Nederland, ging het ook slecht in de zorg. Mensen kregen na hun opleiding geen baan aangeboden en mensen werden ontslagen. Dat geeft natuurlijk een verkeerd beeld van de zorg. Op het moment hebben we heel hard mensen nodig. Ik denk dat als je nu de opleiding gaat doen, dat je wel baangarantie hebt”, stelt Margit.

 
Klik hier voor meer informatie. 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat