Roze Brigade zorgt voor een schoon Park in Bospolder

Bewoners rondom het Park 1943 slaan elke eerste woensdag van de maand de handen ineen en doen een opruimactie in en rondom het park. Ze noemen zich de Roze Brigade. Tonny van Sommeren is de initiatiefnemer en heeft een echte Rotterdamse no-nonsense mentaliteit.

De buurt is betrokken bij het opruimen van het park. “Zometeen hebben de kinderen van basisschool De Korf hun speelkwartiertje en zij willen ook meeprikken”, aldus Van Sommeren. De kinderen van de school vinden het belangrijk dat hun omgeving netjes blijft. “Dieren kunnen stikken in afval op straat en daarom moeten we het opruimen”, vertelt een van de schoolkinderen.

Met roze sjaaltjes om het haar, trekt de roze brigade door de wijk. “Stadsbeheer kan ook niet alles, dus wij gaan hier op de kinderspeelplaats glas opruimen.” Gebiedsmanager Jetze van der Ham is erg blij met de Roze Brigade: “Dit is een van de initiatieven die in het park goed bezig is. Dit is precies wat we willen ondersteunen vanuit de gemeente, dat mensen uit de wijk zorgen dat dit een fijn plekje is om te komen”. Het is niet alleen opruimen wat de klok slaat, er wordt ook veel gelachen en gezongen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat