Roze Loper verzorgingshuizen in Rotterdam

Roze Loper is het keurmerk voor zorginstellingen met een tolerante houding tegenover LHBT-ouderen. Dit keurmerk is in het leven geroepen omdat er binnen de ouderenzorg en welzijnssector nog te weinig aandacht is voor Roze 50-plussers. In Rotterdam heeft slechts vier van de tachtig zorginstellingen zo’n keurmerk.

“Vier zorginstellingen in Rotterdam waar tolerantie daadwerkelijk is gewaarborgd lijkt me weinig. Het beperkt LHBT-ouderen in hun keuzevrijheid om in een sociaal-veilige zorginstelling te wonen. Bovendien hebben LHBT-ouderen gewoon recht op een tolerante woonomgeving.” zegt VVD-raadslid Maarten van de Donk hierover.

Roze zorg staat voor respect en openheid, gelijke behandeling van partners en zorgvuldigheid in de omgang met seksuele diversiteit. Er bestaat ook een tolerantiescan waarin een organisatie op verschillende aspecten wordt beoordeeld. Er wordt dan gelet op beleid en organisatie, signalering en begeleiding van klachten, personeelsbeleid, opleiding en bewustwording en veiligheid. Cliënten kunnen beoordelen.

De Rotterdamse zorginstellingen met een Roze Loper zijn:
In Rotterdam:
-Humanitas Bergweg
-Pameijer
-Humanitas Jan Meertens
-Humanitas Hoogvliet

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat