RU OPEN Talent-finaliste MJHill maakt muziek om mensen te raken en blij te maken

De finalisten van de RU OPEN Talent Contest 2021 zijn bekend! En, om erachter te komen wie deze Rotterdamse talenten zijn neemt presentatrice Nelly dos Reis contact met ze op. Ze vertellen wie ze zijn, wat ze doen, wat hun aspiraties zijn én natuurlijk wat we kunnen verwachten tijdens de finale op donderdag 10 juni in Theater Zuidplein. In deze aflevering maak je kennis met finaliste MJHill.

Melissa Janet van den Heuvel is 27 jaar en van Surinaams-Nederlandse afkomst. Haar passie voor muziek ontstond al op vroege leeftijd in de kerk; ze zong daar al sinds haar zevende. Haar muziek schrijft ze zelf en ook de backing vocals zijn volledig door Melissa ingezongen. Ze kan zichzelf niet in één enkel genre plaatsen. “Waar het uiteindelijke op neer komt is urban.” Ze zegt geïnspireerd te zijn door hiphop, r&b, afro en dancehall.

Rond haar achttiende maakte Melissa een goddelijke ervaring mee, waardoor haar passie en liefde voor het maken van muziek werd versterkt. Over deze ervaring maakte ze een podcast. Ook vertelt Melissa zich te laten leiden door God in het maken van muziek, ook al lijkt dat niet altijd zo.