Ruim 100 jongeren betrokken bij kerstactie Netwerk Nieuw Rotterdam

Stichting Netwerk Nieuw Rotterdam organiseert vandaag een bijzondere kerstactie. Meer dan 100 jongeren tussen de 12 en 27 jaar met allerlei verschillende culturele en religieuze achtergronden gaan gezamenlijk vrijwilligerswerk doen op verschillende plekken in Rotterdam. De jongeren zetten zich onder meer in tegen eenzaamheid bij ouderen en tegen armoede in de stad.
De jongeren beginnen om half zeven met een diner in restaurant De Nieuwe Poort bij het Groothandelsgebouw. Een uur later gaan zij in groepen de stad in om vrijwilligerswerk te verzetten.

Zo gaat een groep vrijwilligers, waaronder de 27-jarige Adam Belaïdi, naar het Leger des Heils. De groep gaat hier bingo spelen en een kerststol eten met daklozen. Een andere deelnemer is de 20-jarige Shahban Aljazi, een vluchteling uit Syrië. Hij gaat chocolademelk uitdelen op Rotterdam Centraal. En de 15-jarige Abigail Rodriguez gaat samen met een groep jongeren naar het Erasmus Ziekenhuis en het Sophia Kinderziekenhuis om kerstkaarten te schrijven en uit te delen aan patiënten.

Pauline Calmez is een van de oprichters van de stichting Netwerk Nieuw Rotterdam. We volgden haar vorig jaar toen koningin Máxima een bezoek bracht aan de stichting. Dat item is hieronder te zien.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat