Ruim anderhalf kilometer aan plastic soep opgeruimd

Gisteren hebben 340 deelnemers deelgenomen aan de Opschoonactie ‘Project Schone Schie’. Vrijwilligers, bedrijven, sponsoren en de gemeente gingen op pad om 1,6 kilometer plastic soep langs de Schie-oevers op te ruimen.

Het initiatief viel samen met de Landelijke Opschoondag. Tijdens de Landelijke Opschoondag gaan medewerkers van bedrijven, vrijwilligers, gemeenten, verenigingen, (sport)clubs, scholen en BSO massaal op pad om – vaak gezamenlijk – zwerfafval in de directe omgeving aan te pakken.

Het thema van deze zestiende editie ‘één buurt, één missie’ nodigde iedereen uit om soortgelijke opschoonacties te organiseren en gezamenlijk zwerfafval op te ruimen. De Opschoonactie ‘Project Schone Schie’ is in 2015 begonnen als een eenmansactie van Rotterdammer Tom Kleyn en uitgegroeid tot een groot succes.

De opschoonroute besloeg 1,6 kilometer langs de Schie-oevers. De afstand werd operationeel aangepakt. De Schie-oevers zijn voorafgaand opgedeeld in stukken van 20 meter. Op elke 5 meter gingen vrijwilligers aan de slag met opruimen. Het opruimen van ieder deel werd gesteund door een bedrijf.

Tommy Kleyn (projectinitiator) blikt terug op een geslaagde dag: “Ik vond het geweldig om zoveel mensen samen aan het plastic-probleem te zien werken. En dan heb ik het over zowel de vrijwilligers als over de bedrijven die ons gesteund hebben. Project Schone Schie staat voor plastic-vrije wateren, voor nu en voor de toekomst. Ik hoop dat deze dag een gevoel van bewustwording bij alle participanten heeft bewerkstelligd.”


Meer Rotterdamse verhalen bekijken?

Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter