Ruimte voor meer Stadsjury’s bij CityLab010 om nieuwe Rotterdamse plannen te beoordelen

De gemeente Rotterdam is op zoek naar nieuwe Stadsjury’s voor CityLab010. Deze ‘juryleden’ bepalen uiteindelijk welke Rotterdammers hun plannen kunnen verwezelijken. CityLab010 geeft namelijk jaarlijks Rotterdammers met goede ideeën de kans om hun droom waar te maken. Daarvoor is ruim een miljoen euro beschikbaar.

Op dit moment zijn er twaalf Rotterdamse Stadsjury’s. Omdat er dit jaar plekken vrij komen, is CityLab010 op zoek naar nieuwe Rotterdammers die lid willen worden. Het is hierbij belangrijk dat de juryleden in spé in Rotterdam wonen of werken, weten wat er in de stad speelt, goed zijn in het geven van advies én beschikbaar zijn tussen juni en december 2023.

CityLab010
Vorig jaar werden er ruim 275 plannen ingediend voor CityLab010. Een stadspark in West, menstruatievriendelijkere scholen, onderzoek naar duurzame textielverf van schimmels: de plannen waren allemaal zeer divers. De twaalfkoppige jury heeft uiteindelijk 46 plannen uitgekozen en hen een startbedrag van tussen de 12.000 en de 100.000 euro gegeven om de plannen uit te voeren.

Dit jaar stelt CityLab010 opnieuw ruim een miljoen euro beschikbaar. Wie een idee heeft om Rotterdammer socialer, groener óf veiliger te maken, kan zich vanaf medio maart aanmelden.