Rutger verzamelt de grappigste krantenkoppen: ‘Sommige steken er met kop en schouders bovenuit’

Rutger de Quay is journalist bij onder andere OPEN Rotterdam en hij verzamelt krantenkoppen op zijn sociale media-accounts. Dat is zo’n succes dat hij de leukste koppen heeft verzameld in het boek ‘Pareltjes van (kranten)koppen’. “Een kop moet direct duidelijk maken waar het over gaat. Het moet niet te uitbundig zijn, maar moet je wel even laten gniffelen.”

Rutger begon ruim twee jaar geleden met het verzamelen van de leukste koppen op de zijn Instagram- en Twitteraccount ’topdiekrantkop’. Op Twitter heeft hij imiddels bijna 6.000 volgers en op Instagram ruim 500 volgers. “Ik licht de koppen graag uit als een soort ode aan de journalistiek. Een ode aan de Nederlandse koppenmakers.”

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/qAfUQj1qaJc” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Voorbeelden
Voorbeelden van mooie krantenkoppen zijn volgens Rutger onder meer: ‘Verkoop van carbid en melkbussen geëxplodeerd’, of: ‘Politie rekent op onvoorspelbaar Oud en Nieuw door kortere lontjes’. Vooral humor vindt Rutger een belangrijke voorwaarde voor een goede krantenkop.

Het succes van zijn sociale media-accounts bleven niet onopgemerkt. Hij werd benaderd door een uitgever om een boek samen te stellen met de mooiste koppen. Daar is het boek ‘Pareltjes van (kranten)koppen’ uit gerold.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat