Sabrina Starke treedt op met reggae show in Bird

Sabrina Starke heeft een lange lijst van hits op haar naam staan. Ze is groot geworden met soulmuziek, maar ze heeft nog een andere grote muzikale liefde: reggae. Ze begon als backing vocalist in de reggaeband Equal. Het is altijd haar droom geweest om op het podium te staan met een reggae show. Die droom kwam uit met de show: The Soul of Reggae in Bird.

Sabrina Starke begon haar carrière als ambulant jongerenwerker in de Beverwaard. Ze besloot haar leven volledig om te gooien en haar dromen achter na te gaan. Het was een onzeker bestaan, maar ze werd gesteund door familie en vrienden. In 2006 won ze een talentenjacht. Hierdoor mocht ze optreden in het prestigeuze Apollo Theater in New York. Met het geld, dat ze ontving door het winnen van de Music Matters Award, bracht ze in eigen beheer het album “Yellow Brick Road” uit in 2008. Ze tekende vervolgens bij het toonaangevende platenlabel Blue Note / EMI. Het album werd platina en de single “Do For Love” een grote hit. Ze mocht met dit nummer ook optreden in de De Wereld Draait Door. Ze ontving in hetzelfde jaar de Edison Pop award voor beste nieuwe act.

Haar tweede album “Bags & Suitcases” was wederom een groot succes. Ze ontving een Radio 6 Award voor het beste album van 2013. Twee jaar later won ze nog een Radio 6 award voor beste single met het nummer: “In The Morning”.

Volgens Sabrina’s beste vriendin Simone is het succes verdiend: “Je ziet haar nu met succes, maar ze heeft er ontzettend hard voor gewerkt. Ik heb het allemaal met haar meegemaakt. Ze nam in het begin elk optreden aan om zichzelf neer te zetten als Sabrina Starke. Ik ben zo ontzettend trots op wat ze heeft bereikt!” Sabrina’s succes in Nederland is nog niet genoeg. Haar grootste droom is om door te breken in het buitenland.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat