Sadik werkt al 25 jaar bij de bibliotheek en verveelt zich geen moment

We zitten midden in de Kinderboekenweek die nog tot 11 oktober duurt. Het is voor Sadik de 25ste keer dat hij dit meemaakt, want zoveel jaar werkt hij ook al voor de bibliotheek in Rotterdam.

“Ik kwam op mijn 15de uit Turkije en ben toen eerst nog in militaire dienst gegaan vanwege de dienstplicht. Uiteindelijk kwam ik daarvan terug in 1994 en ik had toen ook al mijn papieren als vrachtwagenchauffeur. Bij de bibliotheek zochten ze iemand die de bibliobus kon rijden. Dus daar ging ik dan met ruim 6.000 boeken door de stad”, vertelt hij met een grote glimlach. Het doet hem vandaag de dag nog pijn dat die bus niet meer rijdt. Echter bleef hij trouw aan Bibliotheek Rotterdam en ging hij de wijk in om de mensen naar de bibliotheek te krijgen. “Ik ging dan als doelgroeper, zo heette dat, langs de scholen in de buurt of het Huis van de Wijk. Dat was zo leuk. Dan ging ik daar bijvoorbeeld gewoon voorlezen.”

Zo doet hij dat nu ook, maar dan in de splinternieuwe Bibliotheek Zuidplein. In het kader van de kinderboekenweek helpt hij daar met het organiseren van allerlei activiteiten voor de jeugd. “Maar we doen ook breien hoor”, grinnikt hij. “Voor iedereen is er wat”, voegt hij daar lachend aan toe.

Inmiddels werkt hij al 25 jaar voor de bibliotheek en het verveelt hem geen dag. “Als ik dan die enthousiaste kinderen weer meemaak bij het voorlezen… Dat geeft mij zoveel energie”, vertelt hij met een twinkeling in zijn ogen. “Ik sta ook elke dag vrolijk op en dan huppel ik weer naar de bibliotheek”, zo besluit hij.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter