Samen & Anders genomineerd voor de i-Opener prijsvraag

Ouderen en kwetsbare mensen die bij elkaar wonen klinkt niet logisch, maar het concept Samen & Anders bewijst hoe succesvol dat kan zijn. Kwetsbare mensen mogen wonen in het zorgcentrum in ruil voor wederdiensten. Op 23 november maken ze kans om een prijsvraag te winnen.

Koken of boodschappen doen, de bewoners van zorgcentrum Simeon & Anna doen het met liefde voor hun senioren buren. Het is onderdeel van het concept Samen en Anders. De bewoners van het huis doen een wederdienst in ruil voor een appartement. “Mensen móeten niks”, benadrukt initiatiefnemer Bob Janse. “We gaan kijken naar mensen. Wat kunnen mensen?” Eén van deze bewoners is de 19 jarige Owen. Hij werd door zijn ouders het huis uitgezet, omdat het niet goed ging. Via Bob Janse kwam hij in Simeon & Anna terecht. Owen weet zeker dat het niet goed met hem zou gaan als hij niet in Simeon & Anna terecht had gekund: “Ik denk dat ik dakloos zou zijn of nog dieper in de put zou zitten.”

Een van de wederdiensten die de bewoners kunnen doen, is in één van de drie winkels werken die zich op de begane grond bevinden. Er zijn drie verschillende winkels: Second Hand Rose. Brocanterie en 2nd Day of Christmas. In deze winkels kunnen mensen tweedehands kleding, woonaccessoires en kerstspullen halen voor een kleine donatie.

Het succes van het concept wordt nu beloond met een nominatie voor de i-Opener prijsvraag. Die op Aedes Corporatiedag op 23 november wordt uitgereikt.