Samen proeven van de vrijheid

Rotterdammers vieren Bevrijdingsdag vandaag op afstand, door corona, maar doen er wel van alles aan om toch samen te zijn. Zo ook met de livestream van vrijheidssoep. Dit initiatief dat vanavond vanuit KINO te zien is, moet ervoor zorgen dat je je ook rond het avondeten niet alleen voelt en zo samen de vrijheid kan vieren in Rotterdam. 
In het Rotterdamse filmhuis wordt vrijheid op afstand gevierd met muziek, gesprekken, poëzie en soep. Wie op het laatste moment nog wat ingrediënten wil verzamelen voor de livestream begint kan het boodschappenlijstje ervoor hier checken: “Omdat de Vrijheidsmaaltijden en het Bevrijdingsfestival niet door kunnen gaan en er op dit moment veel behoefte is aan saamhorigheid, hebben we besloten om het zo te doen”, laat de organisatie weten. “Juist nu moeten we goed naar elkaar omkijken.”

Chef-kok Pepijn Schmeink van Jack Bean laat in het programma zien hoe je de vrijheidssoep maakt. Kijk mee vanavond om 17.00 uur op vrijheidssoep.nl of op televisie via OPEN Rotterdam.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter