Scapino Ballet viert 70-jarig jubileum met bijzondere voorstelling

Scapino Ballet Rotterdam bestaat 70 jaar. Om dat te vieren krijgt Rotterdam in samenwerking met de Rotterdamse Schouwburg “Let’s Dance”. Een dansspektakel waarbij het allemaal net even anders gaat. De grote zaal van de schouwburg is namelijk omgebouwd tot een arena. Waar voorheen het podium te vinden was, is een tribune gebouwd en de dansvloer bevind zich midden in de zaal.

“Het effect daarvan is dat er straks vanuit alle kanten publiek zit, dat is natuurlijk heel anders dan wanneer je normaal op het toneel staat. Het is enorm leuk om dans ook eens op een andere manier te presenteren”, aldus Ed Wubbe, de artistiek leider en choreograaf van het stuk. “Het publiek krijgt een voorstelling te zien waarin we risico nemen door iets te presenteren dat nèt af is. Een soort ruwe bolster blanke pit voorstelling, maar dat maakt het wel iets dat we nog nooit vertoond hebben.”

Aan het einde van de voorstelling zit een “work in progress” voorproefje van de nieuwe show ‘TING’, die vanaf 15 september in de Ferro Dome te zien zal zijn.