Schaatsbaan Rotterdam staat ook dit jaar weer in De Esch; opening 28 november

Schaatsbaan Rotterdam staat ook dit jaar weer op het hockeyterrein van Leonidas in De Esch. De 400 meter lange schaatsbaan wordt op dit moment opgebouwd op de vaste plek in Kralingen en moet op 28 november openen. De locatie kan met de huidige coronamaatregelen gewoon open, zegt directeur Tijs Nederlof, al vinden er wel verschillende aanpassingen plaats.

Zo mogen per tijdslot maximaal dertig mensen voor één uur de baan op. Daarnaast gaan de standjes voor eten en drinken voorlopig niet open. “De bezoekers moeten het dus even doen zonder warme chocolademelk en worst. We hopen dat we in december iets mogen verkopen, maar dat is nog onzeker”, zegt Tijs.

Schoolschaatsen
De schaatsbaan is niet gebonden aan het limiet van dertig personen bij schoolschaatsen. Dat vindt in de daluren op werkdagen plaats. “We zijn erg blij dat dat op dezelfde manier als eerdere jaren door kan gaan. Dan kunnen alle kinderen hun energie blijven leegschaatsen.”

Ook gaat de fun- en curlingbaan open, hoogstwaarschijnlijk een stuk eerder dan de opening van de 400 meter lange schaatsbaan eind november. “We willen de funbaan eind volgende week al openen”, licht Tijs toe.

Nieuw dit jaar zijn de lessen kunstschaatsen. Op dit moment kijkt Schaatsbaan Rotterdam met een externe partij die de lessen aanbiedt hoeveel animo er voor kunstschaatslessen is. De eerste lessen beginnen zodra genoeg aanmeldingen binnen zijn.

Bezoekersrecords
Het is alweer het achtste seizoen dat de populaire schaatsbaan opent. Vorig winterseizoen werd Schaatsbaan Rotterdam zo’n 200 duizend keer bezocht. “Dit jaar zullen we door de extra maatregelen geen bezoekersrecords verbreken, dat staat wel vast”, aldus Tijs. Hoeveel bezoekers hij dan verwacht? “Dat durf ik niet te zeggen, omdat de situatie over een paar weken weer heel anders kan zijn.”

Schaatsbaan Rotterdam blijft tot 26 februari 2021 open.

In de winter van 2017 bracht onze reporter Sherill een bezoekje aan de schaatsbaan.