Schapenscheerfeest in Kralingen: van lammy coat naar helemaal bloot

De lente is begonnen en daarom worden de schapen van kinderboerderij De Kraal van hun dikke vacht verlost. Thijs Overduin scheert al 25 jaar schapen: ‘‘Als ik schapen mag scheren, betekent het voor mij dat de lente weer is begonnen. Bij de schapen kan je niet echt een model scheren, ze krijgen allemaal hetzelfde kale kapsel”, grapt Thijs.

“Lente betekent voor mij dat ik weer een korte broek mag aandoen’’, vertelt medewerker Diana Mol van kinderboerderij de Kraal. ‘‘Al het schapenwol dat wordt geschoren gebruiken we voor onze educatieve lessen of verkopen we door aan bezoekers die dat willen.”
Ondertussen kunnen bewoners van tuindorp Vreewijk terecht voor stekjes en zaden bij de educatieve tuin De Enk. De tuin, die midden in een van de groenste wijken van Rotterdam staat, voorziet bewoners ook van tuinadvies.

Minka is coördinator van tuinen van zuid voor Natuurstad. Ze is druk in de weer met stekjes verkopen en ruilen. ‘‘We hadden niet zoveel mensen verwacht en we hebben bijna alles verkocht. Voor de Rotterdammers die willen beginnen met tuinieren is mijn advies om simpel te beginnen met het stekken van sla of komkommers. Gaandeweg leer je wat werkt of niet werkt.”