Schetsen voor de toekomst

Schetsen voor de toekomst is een serie portretten van mensen die verbonden zijn aan de Roffabriek: een verzameling initiatieven rond voedsel, groen, makerschap en eerlijk werk. In de serie staan mensen zowel stil bij hoe ze de Coronatijden nu ervaren, maar ook hoe ze hopen dat Rotterdam er na Corona uit zal zien.

Aflevering 10
Tweelingzussen en studenten moderne dans Lucie en Jeanne Delsus zitten thuis. Hoe vinden zij dat? Wat missen zij het meest en hoe doe je dat eigenlijk; een dansles online? Tweelingzussen Bo en Hana zijn heel benieuwd en stellen de vragen.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/I8dCyBrmPPQ” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Aflevering 9
Mohamad al Hasan kan alles maken. Hij komt uit Syrië en werkt nu op het Wijkatelier in Feyenoord, waar hij onder andere kussens en laptoptassen naait.Wat mist hij nu het meest? Suzie vraagt het hem.

Aflevering 8
Bettina werkt net als veel anderen thuis. Vanuit haar huis in Hoogvliet helpt ze dak- en thuislozen bij met onderdak, maaltijden en wat er nog meer nodig is. Haar vijf katten cirkelen gezellig om haar heen. Het leuke is dat de katten allemaal zijn komen aanlopen. Dus Bettina helpt niet alleen mensen zonder huis, maar ook katten! Maya is vandaag de interviewer.

Aflevering 7
Tina geeft les op de hogeschool Rotterdam, en dus is zij nu ook bijna altijd thuis, en voelt dat dan nog steeds als thuis? Wie is ze eigenlijk? Lena is heel benieuwd wat een filosofe denkt over nu en de toekomst..

Aflevering 6
In deze aflevering zijn Rineke Kraaij en haar dochter Lena aan het woord. Ondertussen is er al weer veel meer mogelijk dan een paar weken geleden. Zo zijn deze week de zwembaden weer open gegaan. Dat vinden Rineke en Lena erg fijn. Ze zwommen daarvoor in het meertje op het eiland van Brienenoord, maar dat was veel te koud.

Aflevering 5 
In deze aflevering spreken wij Farzana. Zij is bijna altijd aan het koken voor mensen. Maar nu staat ze in een lege Wijkkeuken aan het Afrikaanderplein. De markt is wel alweer begonnen, maar het is nog te vroeg om groots in te slaan voor fantastische maaltijden, hopelijk kan het binnenkort weer.

 

Aflevering 4
In deze aflevering is metaalbewerker Mal Maller aan het woord en geeft hij antwoord op de vragen die Ezgi aan hem stelt. Mal Maller ziet zowel mooie als lastige kanten aan de hele situatie. Gelukkig kan hij wel doorwerken op zijn werkplaats.

Aflevering 3 
Dit keer vertelt Tineke van der Burg op de voedseltuin hoe het met haar gaat. We spreken haar op de drive thru plantjes markt waar het gewoon best wel druk is! Mensen snakken naar een uitje in deze tijden…

Aflevering 2
Anthony Richardson werkt bij Pluspunt Noord. Een fantastische plek aan de Noorderhavenkade waar ze fietsen repareren en verkopen. Pluspunt is onderdeel van de Roffabriek. Een verzameling initiatieven in Rotterdam rond voedsel, groen, duurzaamheid en eerlijk werk. Dit keer is het Emily die Anthony een aantal vragen stelt.


Aflevering 1
In deze eerste aflevering van Schetsen voor de toekomst zien we beeldend kunstenaar Sander Zweerts de Jong in badjas die in de vroege ochtend elke dag start met een tekening. In het dagelijks leven is hij een van de initiatiefnemers van Buitenplaats Brienenoord. Een denk, speel- en werkplaats over de toekomst.

 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter