Schonere lucht en opgeruimde straten

Het zijn natuurlijk geen makkelijke tijden nu iedereen zoveel mogelijk thuis moet blijven vanwege het coronavirus. Toch maken sommigen van de nood een deugd. Zo hoeft Renate niet langer meer een uur naar haar werk te reizen en loopt ze in plaats daarvan nu langs de Heemraadssingel afval te prikken. En Ruud die heeft een meter opgehangen bij zijn huis en merkt dat de luchtkwaliteit langzaamaan verbeterd in Middelland.

“Normaal sta ik om half zeven op en ga ik om kwart over zeven de deur uit. Dan loop ik hier naar Rotterdam Centraal en pak ik de trein naar Utrecht. Dat gebeurt nu niet meer”, legt Renate Hilhorst uit. De consultant werkt nu thuis en merkte dat het thuiswerken in het begin niet helemaal vlekkeloos verliep. De eerste dag dat ze thuis werkte, ging ze meteen na het ontbijt aan de slag. Iets dat ze helemaal niet gewend is. “Normaal zit ik een uur in de trein en ben ik dus al een uur wakker. Dus ik ben daarna begonnen met wandelen voor de werkdag begint. Ik stoorde me toen zo aan het restafval wat ik zag. Vandaar dat ik nu afval aan het prikken ben”, verklaart ze.

Ruud Reutelingsperger heeft nog een andere bevinding gedaan. Hij meet fijnstof in zijn straat met een kastje. De metingen zijn terug te vinden op de website van het RIVM, samenmeten.rivm.nl. “Je kunt daar eigenlijk live zien wat er gebeurt. Als er bijvoorbeeld een vrachtwagen voorbij rijdt, dan zie je echt een piekje”, legt hij uit. Nu veel mensen thuis blijven ziet hij langzaamaan een daling in de uitstoot van fijnstof. “De luchtkwaliteit gaat echt omhoog”, concludeert Ruud.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter