School IJsselmonde zet zich in voor een beter milieu

De Petrus Datheenschool wil de leerlingen graag leren over recyclen. De leerlingen doen allerlei dingen om de buurt schoon te houden: afval prikken, flessen, petflessen en blikjes inzamelen. Deze maand staat op de school in het thema van recyclen.

De school heeft voor de kick-off van de “recycle maand” is Anneke Strasters gevraagd om kinderen meer informatie te geven. Anneke zet zich al jaren in voor een schoner Rotterdam en ze is schrijfster van het kinderboek over zwerfvuil: Bolle Arie. Dit boek gaat over een rat die de stad verlaat nadat het zwerfafval wordt opgeruimd. Voor de rat is er niks meer te eten en hij besluit buiten de stad te gaan wonen. Het boek is een heuse bestseller en het voorwoord is geschreven door burgemeester Aboutaleb.

Anneke is ontzettend blij met de school: “Het is geweldig dat ze dit doen”. Anneke zet zich zo fanatiek in om haar buurt schoon te houden, omdat ze graag in een schone buurt woont: “Het geeft mij gewoon een voldaan gevoel”. Met de kinderen het vuil prikken vond ze dan ook geweldig. De kinderen weten ondertussen al een hele boel over recyclen. Voor het raam van het klaslokaal hangen vuilniszakken voor alle verschillende soorten afval. De kinderen weten heel goed welk soort afval in welke vuilniszak moet.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat