School op Zuid: Gaat de schuif op Zuid kansenongelijkheid tegen?

In de nieuwe podcastserie School op Zuid praat Karim Amghar, bekend van televisieprogramma Karim Pakt Zijn Kans, met leraren, ouders en andere betrokkenen, over kansenongelijkheid in het Rotterdamse onderwijs.

In vidcastserie School op Zuid praat Karim Amghar, bekend van het programma Karim Pakt Zijn Kans, met leraren, ouders en andere betrokkenen, over kansenongelijkheid in het Rotterdamse onderwijs.

In aflevering 2 schuiven Michelle van Dijk, docent bij het Lyceum Schravenlant, Bram van Welie, directeur van het OSG Hugo de Groot en Marc van Splunter, docent op het Vakcollege Hillegersberg aan.

In 2018 werd besloten: het onderwijs in Rotterdam Zuid gaat op de schop. Om te voorkomen dat ruim 1800 leerlingen elke dag de brug oversteken van Zuid naar Noord moeten er nieuwe schoolgebouwen komen. Verhuizingen en opsplitsingen moeten ervoor zorgen dat kansarme en kansrijke kinderen samen naar dezelfde scholen gaan. Helpen deze maatregelen om kansenongelijkheid tegen te gaan?

Rotterdam kent al sinds 2012 speciaal beleid voor basisscholen in de zeven focuswijken in Rotterdam-Zuid. Ruim 7000 leerlingen krijgen daar verplicht meer lesuren waarin de focus ligt op kunst, cultuur en sport. Wat doen deze extra lesuren met leerlingen en leraren? En helpen ze om kansenongelijkheid tegen te gaan?

Beluister hier de podcast:

 

 

Kijk je liever mee? Dan is hier de vidcast:

School op Zuid is een samenwerking van OPEN Rotterdam en Vers Beton en wordt mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. Meer lezen over de dagprogrammering op basisscholen op Rotterdam Zuid. Kijk dan op VersBeton.nl.

Foto: Hilde Speet