School op Zuid: Gelijke kansen voor alle peuters?

In vidcastserie School op Zuid praat Karim Amghar, bekend van televisieprogramma Karim Pakt Zijn Kans, met leraren, ouders en andere betrokkenen, over kansenongelijkheid in het Rotterdamse onderwijs.

In aflevering 3 schuiven Pauline Slot, onderzoeker aan de Universiteit Utrecht, Anja de Rooij, manager Het Jonge Kind bij CED-Groep en René Segers-Hoogendoorn, directeur van Peuter & Co aan. 

In een rapport van de Onderwijsinspectie uit 2019 staat dat Rotterdam ruim 15.000 twee- en driejarige peuters telt. Volgens het Centrum voor Jeugd en Gezin komt ruim een derde van deze kinderen in aanmerking voor extra uren spelen en leren. Is de voorschoolse educatie voor deze zogenoemde doelgroeppeuters een manier om kansenongelijkheid tegen te gaan?

School op Zuid is een samenwerking van OPEN Rotterdam en Vers Beton en wordt mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. Meer lezen over kansenongelijkheid in het Rotterdamse voortgezet onderwijs? Kijk dan op VersBeton.nl.

Beluister hier de podcast:

<iframe width=”100%” height=”166″ scrolling=”no” frameborder=”no” allow=”autoplay” src=”https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/818225152&color=%232bc705&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true”></iframe>

Kijk je liever mee? Dan is hier de vidcast:

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/FpAPF3U1_cM” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

School op Zuid is een samenwerking van OPEN Rotterdam en Vers Beton en wordt mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. Meer lezen over de dagprogrammering op basisscholen op Rotterdam Zuid. Kijk dan op VersBeton.nl.

Foto: Hilde Speet

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter