Senay kookt voor buurtbewoners op Zuid

Gezond eten is een belangrijke regel voor een gezond leven. Eigenaresse Senay Akdemir van restaurant Dolice in Feijenoord maakt zich zorgen over de ouderen in haar omgeving. Omdat ze nu door de crisis zonder werk zit is zij een eigen kook initiatief ‘Tafeltje Dekje Dolice’ voor de ouderen gestart.

Het is een traditioneel Turkse restaurant met een open keuken waar iedereen naar binnen kan lopen. Het bereiden van eten is niet altijd Senay’s werk geweest. Pas vanaf haar twintigste is zij begonnen met koken. “Ik heb een soort superpower, als ik in een restaurant zit dan hoef ik alleen maar te ruiken en dan kan ik het thuis helemaal zelf maken”, zegt Senay. Het helpen van buurtbewoners op Zuid is een idee dat zij maanden op de planning had staan, maar telkens lukte het niet. Nu haar werkleven ook stilstaat, voert zij dit concept uit.

Er wordt rekening gehouden met de dieetwensen van de mensen. De gerechten zijn bijna allemaal vegetarisch en vol met groente. Senay werkte vroeger in de zorg en is toen gaan inzien dat gezond eten essentieel is voor de gezondheid. Het restaurant bestaat sinds maart één jaar. Samen met andere gezondheidsinstellingen wil zij meerdere mensen uit de wijk Feijenoord helpen met haar kookkunsten.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat