Veerkracht onder jongeren

De coronacrisis hakt er bij iedereen in en dus ook bij jongeren. In deze reeks van acht voorbeelden zien we jongeren die al in armoede leefden of nu te maken krijgen met verlies van werk, stage, bijbaantjes, opleidingen en participatie in de maatschappij. Welke verkracht hebben ze en hoe creatief zijn ze om hun leven weer een positieve wending te geven? Ze kunnen zo inspiratie zijn voor jongeren die het moeilijk vinden om er weer bovenop te komen.

De serie Veerkracht onder jongeren is een initiatief van Stichting Happy Motion.

Aflevering 3
Anne Fleur heeft een toffe baan in trouwfotografie, maar tijdens de coronacrisis wordt ze nauwelijks meer gevraagd. Gelukkig heeft ze gespaard en volgt ze haar hart. Samen met kunstenaars zocht ze naar een komisch alternatief.

Aflevering 2
In de tweede aflevering volgen we Gert. Als theatermaker is het werk natuurlijk weggevallen. Gert had het wel zien aankomen dat ooit zijn leuke werk weg zou kunnen vallen en anticipeerde daarop.

Aflevering 1 
In de eerste aflevering volgen wij Bros. Vóór de coronatijd leefde hij eenzaam en geïsoleerd. Nu is hij vrijwilligerswerk gaan doen op straat en is hij meer onder de mensen. Daarnaast is hij een eigen bedrijfje gestart en al zijn maten lopen er rond.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat