SeriousFilm viert 13-jarig jubileum met filmfestival

Al 13 jaar maakt SeriousFilm documentaires, fictie- en animatiefilms. Dat wordt gevierd met een filmfestival: Alle 13 Goed. Het hele weekend zijn bij Tante Nino op het Noordereiland films te zien, en er zijn ook workshops en Q&A’s.

Het lijkt niet heel erg logisch om een 13-jarig jubileum te vieren: “We wilden het bij het 10-jarig jubileum doen, maar door omstandigheden kon dat niet. We waren heel erg druk”, vertelt Koert Davidse van SeriousFilm. Nu, drie jaar later, is het dan zo ver. Vrijdagavond begint het festival met de film ‘Manifest voor een Vrije Val’. Naast de talloze andere films die vertoond worden, zijn er ook workshops. Zaterdag kunnen jonge filmmakers bijvoorbeeld hun idee voor een korte film pitchen. Zij krijgen feedback van producenten. Op zondag is er een workshop over de financiering van een film.

Tante Nino is een ontmoetingsplek op het Noordereiland en daarom een goede plek voor het filmfestival, vertelt Pieter Jan Smit van de galerie. “Er worden zo veel films gemaakt en daarna zijn ze weg. Zijn ze verdwenen. Je kunt ze wel op Vimeo of Youtube zetten, maar er is nooit meer zo’n moment dat je bij elkaar bent en er naar kijkt. Het is zo leuk dat SeriousFilm al 13 jaar lang elke keer weer dat gevecht aangaat om zo’n film gefinancierd te krijgen.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat