Sinfonia Rotterdam op OPEN Rotterdam TV

OPEN Rotterdam muziekliefhebbers de mogelijkheid om herinneringen op te halen aan Sinfonia Rotterdam concerten die normaal gesproken in de stad plaatsvinden. Vandaag om 18:30 op OPEN Rotterdam TV: Edvard Grieg – Concert for Piano, Op.16 in A minor.

Het pianoconcert in a mineur, opus 16 uit 1868 is een concert voor piano en orkest van de Noorse componist Edvard Grieg. Hoewel het een vroeg werk van Grieg is (hij was 25), is het een van de bekendste werken uit zijn oeuvre geworden.

Ziggo digitaal op kanaal 36
KPN, XS4ALL en Telfort op kanaal 1349.
Analoog op kanaal 67+ (800 MHz)
Livestream https://www.openrotterdam.nl/tv/livestream

Omdat de geplande Sinfonia concerten in Rotterdam door de coronacrisis niet door kunnen gaan worden er op OPEN Rotterdam opnames van meerdere optredens getoond. Meer dan een half uur kun je meekijken en luisteren naar bekende stukken. Zo zijn er beelden te zien van Tchaikovsky – Romeo and Juliet en Saint-Saëns – Orgelsymfonie

Het orkest bestond in maart 20 jaar geleden en werd opgericht door dirigent Conrad van Alphen. In het teken van het 20 jarig jubileum waren er 10 maart meerdere verrassingsconcerten door de hele stad. Dat kun je hier teruglezen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat