Singer-songwriter Michaël Prins in OPEN Sessies openhartig over zijn inspiratie en nieuwe muziek

Michael Prins

OPEN Rotterdam is in samenwerking met New Grounds en de Popunie terug met OPEN Sessies: New Grounds! In vier afleveringen die wekelijks worden uitgezonden krijgen Rotterdamse artiesten een podium waarop zij een coronaproofconcert geven. Dit keer: singer-songwriter Michaël Prins.

Michaël Prins hoeft maar kort te reizen naar podium New Grounds. “Ik woon hier namelijk tegenover”, legt hij uit. De muzikant kunnen we inmiddels wel een Rotterdammers noemen, al spreken de meeste Rotterdammers zijn naam wel verkeerd uit. “Het is Michaël Prins, maar de meeste mensen vergeten de puntjes op de e. Dan wordt het heel anders. Ik luister er wel naar hoor…”

Hij voelt zich thuis in Rotterdam. Als muzikant begon hij ooit in de Ierse Pub, met covers. Inmiddels speelt hij vooral zijn eigen muziek. In 2013 won hij het programma De Beste Singer Songwriter van Nederland. “Maar dat is eigenlijk een beetje vreemde titel, het is geen wedstrijd.” De afgelopen tijd zat hij niet stil. Er komt nieuwe muziek aan. “Maar ik weiger dat coronamateriaal te noemen, ik ben er namelijk al langer mee bezig. Jullie gaan het horen!”

Kijk hier alle afleveringen van OPEN Sessies: New Grounds.