Series van OPEN Rotterdam/
OPEN Sessies: New Grounds

OPEN Sessies in het gloednieuwe podium van New Grounds zet lokale muzikanten in de spotlights. In samenwerking met de Popunie en New Grounds zorgt OPEN Rotterdam elk seizoen voor een coronaproofconcert.

Dirikteur

Met als grootste inspiratiebronnen Chris Brown en Michael Jackson brengt Dirikteur als solo- act vrolijke R&B en pop vibes. Een échte verhalen-verteller die je, wanneer je je ogen sluit, meeneemt naar een eigen wereld. De bpm en energie gaat tijdens zijn show flink omhoog en voor je het weet gaat het dak eraf!

Duygu Alkan

In deze nieuwe aflevering zangeres en ud-speler Duygu Alkan. De zangeres is gespecialiseerd in klassiek-Turkse, Ottomaanse en Anatolische volksmuziek.

Kems Kriol

Kems Kriol een DJ, producer en multi-instrumentalist gevestigd in Rotterdam. Zijn muziek wordt beschreven als Kaapverdische en Colombiaanse stijlen met een moderne elektronische aanpak.

Josimar Gomes

OPEN Sessies: News Grounds is terug! Dit seizoen trapt af met Josimar Gomes. Deze artiest mixt traditionele Kaapverdiaanse muziek tot (neo) soul en R&B en hiphop met zijn band tot fijne zwoele tunes.

YoungRubbi

YoungRubbi is de artiestennaam van Ruben Steens, deze veelbelovende jonge hiphopartiest/producer is er een om in de gaten te houden. Geïnspireerd door punkmuziek en zijn rauwe esthetiek, zingt en rapt hij over de samenleving en haar problemen. Hij staat niet alleen op het podium, maar met een band waar de energie vanaf spat. “Dit is reborn punk.”

Cluster 001

De van oorsprong Canadese Greg Smith kwam in 2001 naar Rotterdam. Met zijn nieuwe groep Cluster 001 staat hij op het podium van New Grounds. Ze maken een toffe mix van jazz, rock en hiphop. “Cluster 001 wordt echt mijn band.”

Indigo Pastel

De Rotterdamse band Indigo Pastel is ontstaan tijdens de coronacrisis en veelbelovend. Doordat ze nog niet zolang bestaan hebben ze vooral ervaring met optreden voor zittende mensen. “Dus het publiek vandaag hier is heel fijn!”

Alexandra Alden

Alexandra Alden is een ster op haar geboorte-eiland Malta. Maar kwam naar Rotterdam om jazz te studeren aan Codarts. Tegenwoordig maakt ze meer folk-achtige liedjes waarbij ze zichzelf begeleidt op gitaar. Ze bijt het spits af van de nieuwe OPEN Sessies in New Grounds.

After Elmer

De mannen van After Elmer brachten in september hun eerste EP uit. “Gewoon releasen dachten we.”
De band werd eind 2018 opgericht door de drie broers Jaap, Pieter en Thomas, een jaar later kwam gitarist Jasper bij de band. Ze halen hun inspiratie uit alledaagse dingen die ze meemaken en proberen hun muziek een boodschap mee te geven. Hoe ze aan hun naam komen? Dat leggen ze uit in de hele uitzending.

Michaël Prins

Hij voelt zich thuis in Rotterdam. Als muzikant begon hij ooit in de Irish Pub, met covers. Inmiddels speelt hij vooral zijn eigen muziek. In 2013 won hij het programma De Beste Singer Songwriter van Nederland. “Maar dat is eigenlijk een beetje vreemde titel, het is geen wedstrijd.” De afgelopen tijd zat Michaël Prins niet stil. Er komt nieuwe muziek aan. “Maar ik weiger dat coronamateriaal te noemen, ik ben er namelijk al langer mee bezig. Jullie gaan het horen!”

Chi & Loek

Chi kwam 5 jaar geleden voor haar studie aan het conservatorium naar Rotterdam. Ze woont hier en werkt ook voor Codarts. “Ik geniet van de diversiteit in de stad. Zo heb ik vrienden van over de hele wereld.” Muziek ziet ze als expressie van haar leven. “Elk van mijn composities heeft een persoonlijk verhaal. Ze zijn herinneringen van mijn kindertijd, levenservaringen of verhalen van mensen om mij heen.”

Tiziana

Tiziana (23) begon met nummers maken op beats die ze vond op YouTube. Na een start in het Engels, stapte ze in 2018 over naar het maken van Nederlandstalige rap. Ze won er de Night Sessions van Top Notch x Adidas mee, pakte de belt met de Levels competitie, was FunX talent van de maand én werd publiekswinnaar van de Grote Prijs van Rotterdam.

Melissa Lopes

Ze kan zich de laatste keer dat ze een echte optreden heeft gegeven eigenlijk niet meer herinneren. Het voelde voor Melissa dan ook bevrijdend om weer op een podium te staan: “Het is zo tof! Ik treed bijna nooit op met gitarist”, legt ze uit. “En nu wel, en dat is best wel intiem. Met een paar mensen in de zaal. Ja, dat is toch wel leuk!”

Bkk

Bkk wint in 2020 de Grote Prijs van Rotterdam in de categorie Hip Hop met zijn Engelstalige raps. Maar dat is niet het enige dat hij kan, want zingen doet hij ook! Hij staat bekend als ‘rapper’, maar is dus eigenlijk veel meer: “Ik doe niet alleen maar rap, maar ook andere genres. Het is meer R&B wat ik doe”, legt Bkk uit aan presentatrice Farzana.

Mayomen

Omar Ka is geboren in Senegal maar is ondertussen een echte Rotterdammer! Hij is bekend van festivals en beroemd om zijn Senegalese muziekklanken. Oscar van der Pluijmen staat bekend als de grote man achter Podium Grounds, maar is dus ook nog eens muzikaal aangelegd. Samen met Raphael, begeleidt hij Omar op zijn gitaar.

Elephant

OPEN Rotterdam is in samenwerking met New Grounds en de Popunie terug met OPEN Sessies: New Grounds! In vier afleveringen die wekelijks worden uitgezonden krijgen Rotterdamse artiesten een podium waarop zij een coronaproof concert geven. De vierkoppige band Elephant begint en zet meteen de toon voor wat volgt!

Wowi

Rapper Wowi won vorig jaar de Grote Prijs van Rotterdam. In plaats van een jaar volop optreden, werd ook hij geconfronteerd met corona. “Aan het begin van het jaar zat ik best wel in een dipje. Dat heeft zich geuit in dat ik veel nummers ging maken, ik heb echt veel nummers gemaakt. Werk aan m’n EP, doe collabs met andere artiesten en heb een nieuwe dj aan m’n team toegevoegd. Uit de negativiteit hebben we nog wel positieve dingen kunnen halen.”

Liza Weald

Vier Rotterdamse artiesten geven op verzoek van OPEN Rotterdam een coronaproof kerstconcert op het gloednieuwe podium van New Grounds. Vandaag stellen we de derde artiest aan je voor: Liza Weald.

Ruwhel

Om het jaar nog een beetje positief af te sluiten biedt OPEN Rotterdam lokale muzikanten een podium met de OPEN SESSIES: NEW GROUNDS. Een van de vier artiesten die zaterdag op Tweede Kerstdag te zien is, is rapper Ruwhel. Hij hoopt zijn hiphopplatform Levels komend jaar uit te bereiden.

Nienke

Nienke Leone
Nienke Leone is een 21-jarige singer-songwriter uit Rotterdam. Samen met gitarist Thomas Couperus is ze juist dit jaar veel muziek gaan maken: “Het was voor mij wel goed om even verplicht niks te doen, maar als songwriter heb ik het geluk dat ik dat ook thuis kan doen.”

Dirikteur…

Duygu Alkan…

Kems Kriol…

Josimar Gomes…

YoungRubbi…

Cluster 001 …

Indigo Pastel …

Alexandra Alden…

After Elmer…

Michaël Prins…

Chi & Loek …

Tiziana…

Melissa Lopes…

Bkk…

Mayomen…

Elephant…

Wowi …

Liza Weald…

Ruwhel…

Nienke…