Sinterklaas vieren op het Montfort College

Sinterklaas kwam vandaag ook langs in Charlois.Op het Monfort College regende het pepernoten en speculoos. De Pieten waren blauw en groen en de Sint deed bij ieder wat in de schoen!

De Sint vindt het ieder jaar weer een feest om op het Montfort College langs te gaan. Iedere klas mag zelf kiezen wat ze willen doen. Sommige klassen gingen uit eten en andere hadden cadeautjes of surprises in de klas. De kinderen hoeven niet bang te zijn dat ze mee gaan met de Zak van Sinterklaas: “Nee dat doen we niet. Dan krijg ik dadelijk John van den Heuvel achter me aan.”

Vorig jaar had het Montfort College een zwarte Sinterklaas. Dit jaar hebben ze een blanke Sinterklaas, maar wel blauw en groen gekleurde pieten. “Dat zijn de kleuren van de het Montfort College.” Vertelt de gekleurde Piet.

De Sint heeft een fijn verblijf gehad in Nederland, maar is toch ook wel blij dat hij weer terug gaat naar Spanje: “Het is een heerlijk optrekje daar. Lekker rustig.” Hij wijst naar zijn Pieten: “En dan ben ik ook af van die gasten” De Sint is ook moe en hij zit lekker met zijn voeten op tafel. “Het is vooral ook nachtwerk. Elke kans die we krijgen om met onze voeten in de lucht te zitten, pakken we.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat