Sloop Sint Clara Ziekenhuis wordt hervat

Asbest, asbest en nog eens asbest. Het oude pand van het Sint Clara Ziekenhuis aan de Olympiaweg is (bijna) niet meer. De sloop wordt namelijk op maandag 20 november hervat, nadat er meerdere problemen waren tijdens de sloop.

In 2013 ging de sloop van start, nadat in 2011 het Sint Clara- en het Zuiderziekenhuis gefuseerd waren tot het Maasstad Ziekenhuis. Toch werd de sloop al snel gestaakt. In eerste instantie waren er plannen, vanuit de gemeente, om er een parkeergarage te bouwen voor de nieuwe Kuip. Toen dit niet doorging, kwam de sloop stil te liggen. “Dat was jammer voor ons, wij hadden daar uiteraard op gehoopt. Nu komen er nieuwe velden voor Valkennoord en de kantine van de amateurvereniging van Feyenoord”, aldus Marco Praagman, directeur Impact Vastgoed.

In de jaren dat het pand niet gebruikt werd, was het een hotspot voor jongeren. Zij bezochten het pand ‘s nachts om de oude muren te bekladden met graffiti en waarschijnlijk voor de spanning, die een leeg ziekenhuis met zich meebrengt. “Toch is het hartstikke gevaarlijk. We hebben de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen, zoals bewaking en detectoren. Maar als zelfs dat niet werkt, wat moet je dan nog doen?”

Toch was het betreden van het gebouw niet geheel zonder gevaar. Het gebouw zit namelijk vol met asbest. “Het asbest zit achter de muren en plafonds, dus het is niet een direct gevaar geweest. Maar op een paar plekken was dit niet het geval, echt handig was het illegaal betreden van het pand dus niet”, vertelt Marco.

Op maandag 20 november is bijna al het asbest weggehaald en kan de sloop beginnen. Zij beginnen met bouwdeel C en vervolgens de rest. Zo is er genoeg tijd om het oude ziekenhuis volledig asbestvrij te maken.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat