Sociaal bewogen Pendrechtse Bien Hofman ontvangt Erasmusspeld

De sociaal bewogen Pendrechtse Bien Hofman is een Erasmusspeld rijker. Vrijdag 3 februari ontving ze de onderscheiding uit handen van Wethouder Maarten Struijvenberg (Leefbaar Roterdam) in de Kinderfaculteit Pendrecht tijdens haar afscheidsbijeenkomst.

Erasmusspeld
Door de Erasmusspeld te onderscheiden eert Rotterdam haar vrijwilligers die zich al langdurige tijd inzetten voor het welzijn van de stad en haar bewoners.

Bien Hofman
Bien kreeg de Erasmusspeld voor haar werk bij Vitaal Pendrecht. Daarnaast is ze op verschillende manieren nauw betrokken bij haar wijk op Zuid. Ruim twintig jaar geleden begon ze bij bewonersorganisatie Pendrecht, dit veranderde later in Vitaal Pendrecht. Bien startte de Kinderfaculteit Pendrecht en initieerde onder andere de Pendrecht Universiteit.

De Kinderfaculteit Pendrecht zorgt ervoor dat kinderen na school aan betere toekomstkansen werken door middel van lessen. En bij de Pendrecht Universiteit worden bewoners en professionals gelinkt om na te denken over oplossingen voor problemen in de wijk. Verder heeft Bien nog heel veel andere activiteiten en instituten geinitieerd zoals het Pendrecht Museum en Theater. Op deze manier zorgt Bien voor verbondenheid, positiviteit en een betrokken gemeenschap in Pendrecht.

Prijzenpakkert
Naast de Erasmusspeld heeft Bien ook al een mooie penning. In 2019 ontving ze, uit handen van Burgemeester Aboutaleb, de Paul Nijgh prijs. In de loop naar deze uitreiking toe maakte we dit portret van Bien.

In 2021 stopte Bien met haar vrijwilligerswerk. Door Corona was pas afgelopen vrijdag haar afscheid.