Sociale ondernemers vinden samenwerkingspartners dankzij Voor Goed

De Voor Goed Agency koppelt allerlei sociale ondernemers in Rotterdam aan bepaalde instanties. Ze nemen daarom hun intrek bij een van die sociale ondernemers; Heilige Boontjes.
De verbouwing die daarvoor nodig is, wordt ook weer mede door een sociale ondernemer verzorgd: Bouwers Werkplaats Rotterdam. Lisette Magis van deze werkplaats is daar enthousiast over. “Frederiek Verwest van Voor Goed heeft ons gekoppeld aan Heilige Boontjes. Voor ons is dat een mooie gelegenheid om te laten zien wat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen. Onze formule werkt middels een leermeester die een aantal mannen of vrouwen onder zijn hoede neemt. Die leermeester helpt ze één op één de kneepjes van het vak te leren”, zo legt zij uit.

Het is een van de voorbeelden van wat Voor Goed Agency van plan is. “Bovendien willen we sociaal ondernemers meer zichtbaar maken in de stad. Dan kunnen we laten zien: als je je koffie hier koopt, help je een ex-gedetineerde weer aan het werk. Koop je je koffie ergens anders dan weet je niet zeker of je die impact maakt. Zo kun je als Rotterdammer door bewust je euro’s uit te geven een impact maken”, vult Marie Louise de Bot van Voor Goed Agency aan. “Wij zijn een onafhankelijke stichting en verbinden fondsen, bedrijven, vermogende Rotterdammers, sociaal ondernemers zoals Heilige Boontjes en de overheid. Dat kan met geld, mensen, ideeën en iedereen die goed wil doen”, besluit Frederiek Verwest van Voor Goed Agency.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter