Songfestivalnummer waarmee Jeangu Macrooy Nederland vertegenwoordigt uitgelekt

Het nummer waarmee zanger Jeangu Macrooy dit jaar Nederland vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival is uitgelekt. Het nummer lekte woensdagochtend eerst uit op Apple Music. Daarna liet NPO Radio 2-dj Bart Arens het nummer ’s middags in zijn radioshow horen. AVROTROS heeft bevestigd dat het uitgelekte nummer inderdaad het songfestivalnummer is.

Maandag liet Jeangu Macrooy via zijn eigen kanalen al een teaser van het nummer horen. Het songfestivallied zou eigenlijk in zijn geheel bekend worden gemaakt in de uitzending van De Wereld Draait Door, zoals dat wel vaker gebeurde de afgelopen jaren. Luister hieronder het nummer:

Het nummer heet ‘Grow’ en in het nummer zijn duidelijke invloeden van gospel en soul te horen. Wij gingen de straat op om Rotterdammers te vragen naar onze winkansen met het nummer.

Op Twitter zijn veel Nederlanders in ieder geval erg enthousiast over de inzending:

Lekker nummer het songfestivalnummer van Jeangu Macrooy! – https://t.co/KKqGqzyPf3 #songfestival

— Michiel Sträter (@michielminded) March 4, 2020

Dit zou de Nederlandse inzending voor ‘t Eurovisie Songfestival zijn: https://t.co/Iqk5z0gUyW
Als dit idd ons lied voor Rotterdam is, kan ik daar prima mee leven! ????#songfestival #eurovision #grow #jeangumacrooy

— René Romkes (@Rene_Romkes) March 4, 2020

In de stemming komen
Wij kunnen niet wachten totdat Macrooy het nummer zingt op het Songfestival. Om alvast in de stemming te komen, zetten wij twee tips op een rij.

Altijd al willen figureren in een van de filmpjes die voor elke act vertoond worden? Dat kan! Fast Forward en TheaterNetwerk Rotterdam (TNR) zijn op zoek naar figuranten voor de deze openingvideo’s van het Eurovisie Songfestival. De opnames zijn in volle gang op 12 maart bij Ahoy en op 26 en 27 maart bij de Erasmusbrug. 

Café Get Back organiseert de komende weken allerlei evenementen volledig in de stijl van het Songfestival. Iedere vrijdag- en zaterdagavond is er een Eurovisie Sing Along-avond waar je meezingt met de grootste Songfestival hits. Ook is er een Eurovision Quiz Diner op iedere donderdag, vrijdag en zaterdag.

Foto van Henk-Jan van der Klis