Songfestivaltalent Jesse (11) schiet vol na boodschap van Lenny Kuhr: “Ik ben sprakeloos!”

De organisatie van het Eurovisie Songfestival heeft een bijzondere video toegestuurd gekregen. De 11-jarige Jesse, een groot Songfestival-fan, zingt daarin De Troubadour van Lenny Kuhr. Zijn versie vindt de 71-jarige zangeres zo mooi dat zij Jesse verrast met een videoboodschap.

Songfestival-bestuurder Ingrid geeft aan dat de inzending van Jesse gelijk opviel. De organisatie vond zijn filmpje zo leuk dat ze besloten om het naar Lenny Kuhr op te sturen. Als reactie hierop heeft zij een videoboodschap voor hem gemaakt. “Het is een heel moeilijk nummer, maar je hebt het goed gedaan”, vertelt Lenny. “Veel mensen zitten vaak naast de maat, maar jij niet.”

Jesse reageert erg verheugd, en zodra hij de boodschap ziet schiet hij even vol. “Ik hou erg van dansen, zingen en acteren”, vertelt Jesse enthousiast. “Dus zodra ik deze oproep zag, dacht ik: ik weet het perfecte liedje hiervoor”, verwijzend naar de oproep ’Rotterdam Laat je Horen’ van het Eurovisie Songfestival.

Rotterdam Laat Je Horen is onderdeel van het stadsprogramma van het Eurovisie Songfestival. Hiervoor kunnen Rotterdammers tot 15 april een liedje opsturen, en de meest bijzondere inzendingen krijgen een plek in het stadsprogramma van het Songfestival.