Soufiane Touzani geselecteerd voor Paul Nijgh-penning; wat betekent hij voor Rotterdam?

In de Burgerzaal worden op dinsdag 12 maart door burgemeester Aboutaleb drie Paul Nijgh-penningen uitgereikt aan Rotterdammers die op sociaal-cultureel gebied een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de stad. In de aanloop naar de uitreiking zendt OPEN Rotterdam een reeks portretten uit over deze voorbeeldige stadsgenoten. We trappen af met Soufiane Touzani.

Want het multitalent is één van de drie Rotterdammers die door het bestuur is geselecteerd voor een Paul Nijgh-penning. In het portret spreken we Souâd El Hamdaoui, directeur van de Euromast die als bestuurslid van de Stichting Touzani Foundation een goede band heeft met Touzani.

‘Waar Soufiane midden in zijn carrière staat, besteed hij een heel groot deel van zijn tijd onbaatzuchtig om de maatschappij mooier te maken. Dat is denk ik wel heel bijzonder”, aldus El Hamdaoui. Ook Marouane Bakour, ex-leerling Touzani School en Ayoub Aoulad-Haddou, trainer op de Touzani School, hebben veel lof voor de lokale held uit Feijenoord.

Paul Nijgh Penning
Om het jaar wordt aan een aantal stadsgenoten de Paul Nijgh Penning uitgereikt. De penning is bedoeld voor stadsgenoten die op sociaal-cultureel gebied, hetzij beroepsmatig, hetzij honorair, werkzaam zijn of zijn geweest en zich daarin bijzonder hebben onderscheiden. De penning kenmerkt een lange historie en deze is dan ook meer dan 80 maal aan bijzondere Rotterdammers uitgereikt. De penning werd in 1957 voor de eerste maal uitgereikt.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter