South Explorer viert tienjarig jubileum met culturele ontdekkingstocht door Zuid

South Explorer, een cultureel evenement op Zuid, viert aankomend weekend haar tienjarige jubileum. “Dit is natuurlijk erg feestelijk, want het valt niet mee om ieder jaar weer een cultureel festival te organiseren”, vertelt initiatiefnemer Jannie Hommes. Het evenement geeft Rotterdammers de kans om Rotterdam-Zuid en zijn culturele initiatieven tegelijkertijd te verkennen. “Zuid is veel meer dan de negatieve dingen die je dagelijks op het nieuws leest.”

South Explorer biedt een culturele ontdekkingstocht door Rotterdam-Zuid. Het doel van het initiatief is dan ook om Zuid op een positieve manier op de kaart te zetten. De tocht neemt de Rotterdammers mee naar culturele hotspots, zoals depots, ateliers en diverse winkels. Het feest zal vrijdag afgetrapt worden met een borrel om 17:00 bij Studio Pompstraat, waarna een concert in de Oude Kerk Charlois volgt. Er zijn 47 locaties betrokken bij het evenement, dit jaar ook grotere namen zoals Lantarenvenster en Theater Zuidplein. Jannie: “Daar zijn wij natuurlijk ontzettend trots op, voornamelijk omdat wij afhankelijk zijn van vrijwilligers.”

Zes jaar geleden nam Jannie Hommes ons mee naar het Zuiden van Rotterdam en liet ze ons kennismaken met verschillende culturele hotspots die Rotterdam te bieden heeft. Sindsdien zijn ze snel gegroeid: “We breiden ons als een olievlek uit.”