SP-jongeren dumpen vuilniszakken bij de Rotterdamse VVD-fractie

Leden van de Rotterdamse jongerenorganisatie van de SP, ROOD Rotterdam, hebben afgelopen vrijdag 17 januari de VVD-gemeenteraadsfractie in het Stadhuis verrast met een paar volle vuilniszakken en een bezem. Het vuilnis en de bezem staan symbool voor de groeiende straatvuilproblematiek in Rotterdam. Volgens de jongeren van ROOD is de VVD hier voor verantwoordelijk.

“De gemeente bezuinigt 17 miljoen op onderhoud van de publieke ruimte, terwijl wij in de problemen zitten met overvolle containers. In plaats van dat er geïnvesteerd wordt in betere ophaalvoorzieningen, wordt de bespaarde 17 miljoen ingezet voor onzinnige deur-aan-deurcampagnes en falende sensoren”, aldus ROOD-vertegenwoordiger Sara Niknam tegen de VVD’ers tijdens de ludieke actie.

“Terwijl de VVD’ers in hun schone yuppenwijken kunnen wonen, wordt de normale Rotterdammer aangesproken op een door de gemeente veroorzaakt probleem”, vervolgt zij. “Daarom gaan we vandaag de fractie van de VVD overladen met afvalzakken om de verantwoordelijkheid bij hun terug te leggen.”

Dat er een afvalprobleem is in Rotterdam staat buiten kijf. Eerder maakte OPEN Rotterdam al twee reportages over het zwerfafval rond de ondergrondse vuilcontainers.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat