Spangen krijgt een waterbuffer en nieuwe Cruyff Court

De ondergrondse waterbuffer wordt woensdag 20 juni feestelijk geopend in Spangen. Het wordt een feest voor de hele buurt. Ook het nieuwe Cruyff Court wordt geopend. 

Op het Spartaplein is een ondergrondse waterbuffer gerealiseerd, waar regenwater wordt opgevangen en in de grond wordt opgeslagen om later te gebruiken. Rotterdam past als eerste deze nieuwe technologie toe in de stad. Onder het Cruyff Court is een berging gemaakt om piekbuien op te vangen. Deze berging vermindert de kans op wateroverlast op straat. Een filterbak met planten zorgt vervolgens voor zuivering van het verzamelde regenwater. En voor verkoeling en ontmoeting op het plein. Het gezuiverde water wordt 15 m diep in de grond opgeslagen via een waterput. Dit water wordt later weer opgepompt en gebruikt voor het besproeien van de grasmat van het stadion en voor het plein. Zo werken we aan droge voeten voor de wijk en duurzaam gebruik van regenwater.

Er is op deze dag van alles te doen in Spangen. Van een inhoudelijk mini-symposium over de werking van de buffer tot kinderkunst, rappen en druppelgedichten maken, een voetbaltoernooi voor de vier basisscholen uit de wijk en een voetbalclinic.

De opening en activiteiten zijn bij het Westervolkshuis en op het Spartaplein.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat