Spangense waterbuffer nieuwste oplossing tegen wateroverlast

Op het Spartaplein opende de gemeente woensdagmiddag om 13:30 feestelijk een nieuwe ondergrondse waterbuffer. De buffer slaat overtollig regenwater op dat later weer kan worden hergebruikt. Het is de eerste circulaire manier om wateroverlast tegen te gaan in Rotterdam.
Het vernieuwende aan de waterbuffer is dat het opgevangen regenwater wordt gefilterd door een filterbak met zand en planten. Hierdoor kan het opnieuw worden gebruikt. Zo gaat voetbalclub Sparta het water voor het kunstgras gebruiken en worden de planten op het Spartaplein ermee besproeid. Andere initiatieven om wateroverlast tegen te gaan in de stad, zoals de eerder gebouwde waterpleinen, voeren het opgeslagen water later af naar het riool.

Rotterdam ligt in een polder en dat betekent dat al het regenwater dat in de stad valt eruit gepompt moet worden. Omdat door klimaatverandering steeds vaker veel regen zal vallen, zal er ook steeds vaker wateroverlast zijn, aangezien het water dan niet snel genoeg weggepompt kan worden. Daarom moet Rotterdam waterproof worden.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter