Spannende laatste speelronde voor Sparta

Vandaag is het tijd voor de laatste speelronde van de Eredivisie. Waar Feyenoord al zeker is van de derde plaats, en dus vanmiddag tegen FC Twente nergens meer om speelt, wordt het voor Sparta nog een spannend middagje.

Sparta staat op dit moment op de veilige, vijftiende plek in de ranglijst, maar daarmee is de Rotterdamse club nog niet uit de gevarenzone. Sparta moet eigenlijk winnen om directe degradatie en nacompetitie te voorkomen. Na de winst op PEC Zwolle vorig weekend, is in ieder geval directe degradatie een stuk verder weg, maar bij winst van Willem II en verlies van Sparta tegen Heracles, zou het zomaar kunnen gebeuren dat de club uit Spangen direct afzakt naar het tweede niveau.

Play-offs
De Rotterdammers zouden ook nog in de nacompetitie kunnen belanden. Hier kunnen ze mogelijk Excelsior tegenkomen in strijd om een ticket voor de Eredivisie vorig jaar. Om op die veilige vijftiende plaats te blijven staan moeten ze vanmiddag eigenlijk winnen van Heracles, dat een plek boven de Rotterdammers te vinden is. De vorige wedstrijd tegen Heracles dit seizoen eindigde in een gelijkspel.

Lukt het Sparta om zijn plek in de Eredivisie te behouden én komt Excelsior de nacompetitie goed door, dan kunnen we volgend jaar voor het eerst sinds het seizoen van 2017/18 weer zes Rotterdamse derby’s verwachten. Sparta trapt vanmiddag om 14:30 af tegen Heracles.