Sparta beleeft superseizoen in Spangen: ‘Fuck it, we gaan Europa in!’

Sparta Rotterdam beleeft een topseizoen. De Rotterdamse club staat na 17 speelrondes op een zeer knappe 6e plek en nestelt zich zo langzamerhand in de subtop van de Eredivisie. Het betekent voor de club de beste eerste seizoenshelft in 40 jaar. Vanavond kan Sparta de aansluiting met de top van de competitie behouden, mits er gewonnen wordt van RKC Waalwijk.

Spartaan Eveline moet zichzelf in haar arm knijpen om het allemaal te geloven: “Wij, Spartanen, weten helemaal niet hoe we hiermee moeten omgaan. Dit is het mooiste seizoen wat ik ooit heb meegemaakt!” Diehard Sparta-fan Hidde sluit zich hierbij aan: “Het is niet normaal, en ze spelen ook echt goed voetbal.” Het geheim dit seizoen? Eveline en Hidde komen beide met dezelfde naam: “Het geheim heet Maurice Steijn. De coach verandert de spelers.” Eveline vult hierop aan: “In 1 keer klikt het allemaal, tussen spelers, staf en bestuur.”

Dromen van Europa
Vanavond vormt RKC Waalwijk opnieuw een horde voor Sparta op weg naar meer succes. Eveline ziet de Rotterdamse club gemakkelijk winnen van de Brabanders en kijkt zelfs al verder: “Als we winnen vanavond zullen we gewoon een paar dagen boven Ajax staan, het is gewoon bizar.” Beide supporters durven te dromen van Europees voetbal: “Dit seizoen kijk ik nergens meer van op. Ik denk echt dat we Europa in gaan. Fuck it, we gaan Europa in!”, aldus Eveline. Mocht Sparta Europees voetbal halen, dan heeft Hidde al afgesproken met zijn vrienden dat ze sowieso naar de uitwedstrijden zullen gaan: “Ook al is dat ergens in het noorden van Scandinavië!”

Om 21.00 u treden de Kasteelheren aan op eigen veld. Maar hoe lang kan Sparta dit volhouden? En zit er misschien zelfs meer in het vat dit seizoen? Eén ding is zeker: voor Spartanen kan dit sprookje niet lang genoeg duren.